Hverdagen

Vores hverdag er rolig og struktureret, hvor der er plads til masser af omsorg, glæde, kreativitet og læring. Der er også plads til vild dans og stille musik, hvor vi hver dag har en lille stund, hvor vi ligger på gulvet og kobler helt af, inden vi alle sætter os til bords og nyder frokosten.

Vi vægter tryghed meget højt, og at have fokus på det enkelte barn, så alle ses og høres, en forudsigelig hverdag gør børnene trygge.  Børnene er med i dagligdagens gøremål -  såsom borddækning, oprydning af legetøj og selvhjulpenhed til at tage tøj af og på. Alt sammen er med til at skabe barnet en følelse af fællesskabet.

Vi bruger meget naturen og vores dejlige have, som vi meget ofte er ude i. Her kan vi sammen styrke barnets motoriske udvikling og sanser med fri leg , hvor børnene kan skabe fællesskaber og fordybe sig. Her kan vi på sidelinjen følge barnets spor.

Vi holder fastelavns- og julefest hvert år for børn og forældre (en fredag formiddag), hvor vi håber, man vil afsætte en dag sammen med børnene. Ligeledes afholder vi en bedsteforældre/halloween dag i oktober.


Søvn

Vi har en klar søvnpolitik her i Den Grønne Flyver: Småbørn skal have deres middagslur. Det er hårdt arbejde at være i pasning og pausen/luren er nødvendig. Den strækker sig naturligt over et par timer. Og barnet skal have lov til at vågne SELV. Størsteparten af børn sover 2-3 timer og får lov, at vågne selv, så de kan være friske til eftermiddagen. Vækkes barnet derimod før tid, vil barnet være groggy, forvirret og pjevset resten af dagen.
Hvordan har du det selv, hvis du vækkes i den dybe søvn? Det er under søvnen at barnets hjerne lagrer de mange nye indtryk.

Forstyrrer man søvnen, forstyrrer man også barnets ”lagring” af nye indtryk, ny viden, etc. Det er vigtigt for barnets udvikling, vækst og immunforsvar, at det får den søvn, som det har brug for. Når forældre beder dagpasninger om at vække deres barn FØR tid, er det at sammenligne med, hvis forældre kom og sagde at “i dag må I kun give ham halvt så meget mad, som han har behov for. Vi kan desværre næsten glemme, hvor vigtig søvnen egentlig er for barnets trivsel, vækst, sundhed, humør og livskvalitet i det hele taget. Vi imødekommer barnets vitale behov – herunder tilstrækkelig søvn

Kost

Vi tilbyder en sund og varieret kost hver dag, vi laver også forskellige varme retter, så børnene bliver præsenteret for forskelige smage og dufte og sanserne styrkes. Maden pyntes fint, så den ser indbydende ud.
Defineringen af af sund og varieret kost er for os, at der er noget at vælge imellem og mindst 3 slags grønt til frokosten.
Vi bestræber os på, at basisvarer - såsom mælk, grønt og frugt er økologisk, hvis muligt ellers dansk oprindelse. Derudover bager vi boller flere gange om ugen.
Vi lægger meget vægt på en dejlig og hyggelig atmosfære, når vi sidder samlet ved bordet – sender maden rundt, selv hælde mælk op, skære sin mad ud mm.
  • Ved behov tilbydes morgenmad mellem 7:00 og 7:30
  • Ca. kl. 09:00 spiser vi hj. bagte boller m/u ost, grønt og vand.
  • Ca. kl. 11:00 frokost kold/varm hertil mælk.
  • Efter en dejlig eftermiddagslur spiser vi frugt med brød og vand til.

Læreplaner

Vi arbejder ud fra de 6 læreplans temaer, som vi kommer igennem i løbet af året, hvor læringsmiljøet understøtter og drager omsorg for alle børns dannelse, trivsel, læring og udvikling i et fællesskab, hvor alle børn er betydningsfulde. Vi vil dokumenterer vores arbejde med læreplaner ved billeder i vores pasningsordning, samt billeder til Jer forældre.
Alle 6 temaer vil naturligvis være en del af det aktuelle tema, der arbejdes med.
De 6 læreplanstemaer vi arbejder med:
• Alsidig personlig udvikling.
• Kommunikation og sprog.
• Krop, sanser og bevægelse.
• Kultur, æstetik og fællesskab
• Natur, udeliv og science.
• Sociale kompetencer.